Velg en side

Hvordan få et fantastisk webdesign!

Designet til en nettside er utrolig viktig for blant annet brukervennlighet og interesse. Dersom du åpner en nettside med rotete design eller menyer som er vanskelig å navigere, er det stor sannsynlighet for at du klikker deg fort ut igjen uten å ha brukt mye tid der. Nettsidene vi liker å bla gjennom er ofte de med god oversikt, enkle farger og fine bilder.

Derfor er det utrolig viktig at du har dette i minnet når du designer en nettside. Det er utrolig enkelt å registrere og designe en nettside ved hjelp av et webhotell og templates, men dersom du ønsker et personlig preg burde du bruke litt mer tid på å skape et unikt design. Hvis du ikke har kunnskapene selv, kan du alltids få noen til å hjelpe deg!

God oversikt

Noe av det viktigste med en nettside er god oversikt og kommunikasjon, hvor det er enkelt å navigere seg rundt. Det verste som finnes er å lete etter en knapp eller snarvei på en nettside, og derfor må du tenke ut alt en forbruker kommer til å se etter, og legge dette til synlig på nettsiden. Ingenting skal mangle eller være forvirrende, alt skal være klinkende klart.

Menyer på toppen og bunnen av nettsiden med store titler som er enkle å forstå er utrolig viktig. Slik kan folk finne det de er ute etter på nettsiden din. Og dersom de ikke skulle finne det de ønsker, burde det være mulighet for å søke etter det. Det er derfor utrolig viktig å ha en søkefunksjon lett tilgjengelig på nettsiden, for eksempel øverst.

Design: Farger og bilder

Selv om det er viktig å holde nettsiden enkel og oversiktlig, betyr det ikke at den trenger å være kjedelig. Ved hjelp av blant annet farger, bilder og skrift i ulike størrelser kan du få mye personlighet på en enkel nettside. Et godt tips er å først bestemme seg for en fargepalett, og holde seg til disse fargetonene. «Consistency is key», som de sier.

Tenk på at alt på nettsiden skal gjenspeile din visjon, og vise ditt produkt/din idé eller hva det enn er nettsiden din er laget for. Tenk gjennom hva ulike farger symboliserer, og bruk dette til din fordel. I tillegg er det spennende med flotte bilder, animasjoner eller annen grafikk som passer til tema og design. Her er det bare fantasien som setter grenser!