Velg en side

Et webhotell, eller web host som det heter på engelsk, er en tjeneste på en webserver hvor du kan registrere og publisere en hjemmeside. Du kan registrere et domene først og så registrere deg på et webhotell hvor du publiserer hjemmesiden, men som oftest kan det være både enklere og billigere å kjøpe domenet via webhotellet. På webhotellet kan du sette opp din nettside med tekst, bilder osv.

Dersom du er ny til alt dette kan det virke forvirrende, men selve konseptet er egentlig veldig enkelt. Det som kan gjøre prosessen litt vanskeligere er at det finnes så utrolig mange webhotell å velge mellom. Hvordan kan du vite hvilket som er best, og hva som passer deg? Jeg har valgt ut to av mine favoritter, for å hjelpe deg på vei.

Cliche

Cliche markedsfører seg som «Norges billigste webhotell». Her betaler du kun én krone i måneden for hostingpakke. Pakken inkluderer domenenavn, hjemmeside og e-post tilknyttet dette. Du kan installere WordPress på noen sekund ved hjelp av en auto-installer. Cliche tar automatisk backup av hele webhotellet én gang om dagen. Dette er viktig dersom webserveren feiler, slik at du ikke mister all din data.

Cliche tilbyr ulike pakkealternativ, som går fra 1 til 49 kroner i måneden. Billigste alternativ gir 100 MB lagring og 5 e-postkontoer. Dersom du trenger hjelp kan du kontakte kundeservice via telefon eller e-post til begrensede tider på dagen. Dersom du ønsker et billig webhotell med gode løsninger til en raskt hjemmeside er Cliche et godt alternativ, og du kan få mye for pengene.

One.com

One.com er et utrolig oversiktlig webhotell som er kjent i bransjen. Her kan du enkelt bruke WordPress dersom du ønsker det, eller andre systemer. One tar, som Cliche, automatisk backup av hele webhotellet én gang om dagen. Her får du et ubegrenset antall e-postkontoer, men for en litt dyrere pris. Her starter pakkene på litt over 15 kroner i måneden, med 25 GB lagring.

På One kan du velge mellom tre ulike pakkeløsninger. Her er kundeservice åpent døgnet rundt dersom du skulle møte på problem. Nettsiden er utrolig enkel å navigere og gir mye god informasjon, blant annet at One.com ble kåret «mest pålitelige hostingselskap» i 2017. Bedriften har over 1,5 millioner kunder, og du kan her skreddersy løsninger som passer din nettside. Et godt og trygt alternativ!