Velg en side

Hei og velkommen til min blogg! Her på linuxnation.no kommer jeg til å dele artikler om min største lidenskap, nemlig webdesign og web hosting. Jeg har alltid vært interessert i hvordan nettsider ser ut og fungerer, og derfor bestemte jeg meg for å ta utdannelsen min innen webdesign og IT. Nå har jeg lyst til å ta lidenskapen min enda lengre.

Jeg opprettet denne bloggen for å ha et sted å få utløp for min lidenskap og delen den med andre. Jeg skal skrive artikler med informasjon og inspirasjon, og på veien kommer jeg nok til å lære mye nytt selv. Siden denne bloggen skal handle om webdesign skal jeg selvfølgelig utvikle et bedre design her på siden, men det kommer etter hvert.

Hva er bra webdesign?

Det vanskelig å si hva som er «bra» når vi snakker om design, og da særlig webdesign. Det er nemlig ikke bare selve «looken» det handler om. Bra webdesign er nettsider som er oversiktlige, enkle å navigere og med flott grafikk. Uansett hva nettsiden handler om, må det være enkelt å forstå med en gang du åpner den.

For at en nettside skal se «fin» ut burde den ha en enkel bakgrunn og noen oversiktlige menyer. Det burde ikke være for mye, men heller ikke for lite, på siden. Det er greit med farger og bilder for å trekke oppmerksomhet, så lenge disse ikke tar oppmerksomheten bort fra innholdet eller gjør siden rotete. Jeg skal skrive mer om webdesign senere.

Hva er web hosting?

I tillegg til webdesign nevnte jeg web hosting, og det er kanskje ikke alle som vet hva dette er. På godt norsk kalles det faktisk «webhotell», og dette sier litt om konseptet. Det er rett og slett den plattformen du oppretter din(e) nettside(r) på. Uansett om du ønsker ditt eget domene eller ikke, vil du som oftest bruke en hosting.

Noen kjente eksempler på web hosts som du kanskje har hørt om er WordPress, Name.com og GoDaddy. Hos disse kan du enkelt registrere deg, og eventuelt betale, for å opprette din egen nettside. Siden vil være plassert hos den som har hosting – altså i deres «hotell». Dette kommer jeg også til å skrive mer om i kommende bloggposter.